Felhívás!

Kedves Támogatóink!

Nagyon örömteli dolog a számunkra, hogy az iskola újabb eszközökkel gyarapodott közadakozásból. Megvásároltuk támogatóinknak köszönhetően a fazekas égető kemencét, és a zsibongói bútorcsaládot, melyet rövidesen szállít a gyártó. Újabb terveink vannak a zsibongó még otthonosabbá, higiénikusabbá tételére. Egy konyha pultot tervezünk építeni étkező asztallal, melybe beépítenénk a hűtőszekrényt (tej, zöldség, gyümölcs tárolására), mosogatót, mosogatógépet (tanulóink nem tudják jól elmosogatni poharaikat), főző felületet.

Nagy örömmel vennénk pénzbeli, felszerelési, víz- és villanyszerelési felajánlásokat!

Köszönettel: Benkő Katain intézményvezető

 

HASZNÁLT ELEM GYŰJTŐVERSENY

Tegyél TE is környezetünkért, gyűjtsd a használt elemeket, akkumulátorokat és nyerj értékes ajándékokat!
A versenyben általános iskolai osztály, vagy óvodai csoport indulhat.
A verseny 2017.február 13 - 2017.október 30-ig tart.
A versenyben nyerhető díjak:

1. helyezett: 90 000.-Ft
2. helyezett: 60 000.-Ft
3. helyezett: 30 000.-Ft
4-6. helyezett: 15 000.-Ft
7-10. helyezett: 10 000.-Ft

KÜLÖNDÍJ: 80 000.- Ft
Különdíjjal jutalmazzuk azt az iskolát, vagy óvodát, ahol a begyűjtött használt elemek súlya egy diákra vetítve a legmagasabb (összes kg/diákok száma).

A verseny során gyűjthető elemek: ceruzaelem, babyelem, góliátelem, laposelem, 9V-os elem, gombelem, nikkel-kadmium elem, rádiótelefon akkumulátor, egyéb berendezések, akkumulátorai (pl. laptopok és barkácsgépek zárt akkumulátorai)

Hogyan gyűjthetek sok használt elemet?

Nézz szét otthon a fiókokban, a nagyinál!  A szomszédok, rokonok is örülni fognak, ha elviszed tőlük a hulladékelemeket.

Nagyon fontos, hogy a lemerült elemeket sose dobd a háztartási hulladékgyűjtőbe!
Gyűjtsd egy kis papírdobozba, nejlonzacskóba és vidd el a használt elem gyűjtőhelyekre! Ilyen gyűjtőhelyeket találsz az iskoládban, kisebb és nagyobb boltokban, üzletekben, bevásárló központokban.
A használt elemek jelentős része sajnálatos módon a kommunális hulladékkal együtt az égetőkbe kerülve szennyezi a levegőt, illetve a hulladéklerakókban a talajvizet.
Tudtad? Egy kilogramm kidobott szárazelem a talajban 8000 liter vizet tesz használhatatlanná!


Óvd a környezeted, gyűjtsd a használt elemeket!