A víz világnapja

1992 óta minden év május 22-én megünnepeljük a Víz Világnapját.
A Kékkúti Ásványvíz Zrt ezen a napon évek óta meghívja palackozó üzemébe a környék általános iskolás tanulóit és tanáraikat, hogy felhívja a gyermekek figyelmét is a víz fontosságára.

Bővebben...

 

Iskolába hívogató

Március 26-27-én ismét sor került a hagyományos nyílt tanítási napok megrendezésére. Szerettük volna tudtára adni mindenkinek, aki az iskola létét megkérdőjelezi, hogy a 2014-2015-s tanévben a Szigligeti Általános Iskolában indul 1. osztály.

Bővebben...

 

Megújult, megszépült az iskolánk!

Úgy éreztem, hogy be kell számolnom a falu lakosainak arról, milyen változások történtek abban az épületben - második otthonunkban -, melynek falai között az újság olvasóinak nagy része is kisiskolás tanulmányait folytatta.
Az évek során tapasztaltam, hogy a szigligeti iskola környezete évről-évre szépül-bővül. Sportolásra irigylésre méltó pályákkal rendelkezünk – műfüvespálya, kosárlabdapálya -, de amikor eljön a november, beszorulunk a zsibongóba, melynek padlózata, üvegfalai állandó veszélyforrások. Így alkalmatlanok voltak az ideális testnevelés órákra. Gyakorló pedagógusként én is több száz órát tartottam ilyen körülmények között.

Bővebben...