Naptár

 

Vakáció!

Tanév végi tudnivalók

Kedves Szülők!

Az utolsó tanítási nap június 15. A gyerekek haza mehetnek 13 óra körül. Hazaviszik minden iskolai holmijukat, kérem, segítsenek ebben nekik.

A tartós tankönyveket a gyermekekkel küldjék be az utolsó héten, mert visszaszedjük.

Bizonyítványosztás június 20-án 17 órakor lesz.

Az új tankönyveket szeptember 1.-jén kapják meg a gyerekek.

Benkő Katalin ig.

 

Kedves Szülők! Az iskola tanulóinak a nyári szünet alatt az alábbi programokat kínáljuk.
A szülői értekezleten megbeszéltek szerint napközis táborban vehetnek részt a tanulók három héten át.
Az első héten, június 20-24-ig délelőtt jó idő esetén a strandon lesznek fürdéssel összekötött foglalkozások: sport, játékok, irodalmi délelőttök, kézműveskedés. Délután angol nyelvi foglalkozásokat tartunk az iskolában.
A második héten június 27- júli. 1-ig délelőtt strandolás, délután kirándulás, túrák lesznek. Rossz idő esetén az iskolában tartjuk meg a foglalkozásokat.
Tervezünk még júliusban egy hetes művészeti tábort. Délelőtt Badacsonytördemicen  néptánc tábor, délután az iskolában festő tábor várja a tanulókat.
A délelőtti néptánc tábor felnőttek és vendégek számára is nyitott.
Költségek: Étkezés: Lehetőség van a háromszori étkezésre, az önkormányzat által szünidőben  nem támogatott. Az ebéd 626 Ft, a háromszori étkezés 734 Ft. Plusz naponta a foglalkozások költségeire 500 Ft.
Tehát heti 5630Ft, vagy 6170 Ft. A napközis tábor egyéb költségeit a KLIK és az önkormányzat biztosítja.
Június 28-tól minden kedden délelőtt 11 órakor a Budapesti Bábszínház szervezésében bábelőadás lesz az aulában.
A szigligeti strandot a Szigligeti Általános Iskola tanulói térítésmentesen használhatják egész nyáron. A tanulói jogviszonyt igazolni kell belépéskor.
A tábor költségeit június 10-ig kérem beküldeni, borítékban, névre szólóan a turnus feltüntetésével, pontosan kiszámolva.

Üdvözlettel, Benkő Katalin intv.

 

Köszöntő


Eötvös Károly így ír Szigligetről az „Utazás a Balaton körül” c. munkájában:

„….a pirosló sugarak fényénél felnyílt előttem egy tájkép, amelyhez hasonlót még lángész nem alkotott. De nem is álmodott. A szigligeti öböl mosolyog előttem…. …Sohasem felejtem el azt a pillanatot, amikor én ezt a tündérországot megpillantottam. …Előttem Szigliget erdős csúcsi. Kisded csúcsok. De egyik fölött ott áll a régi vár romja, tört falak omló tornyok, záratlan folyósok tömkelege. Úgy áll ott a várrom, mint öreg király fején korhadt koronája. Ajtónak, ablaknak nyílásán áttör a nap fénye, s az a fény a távolból mintha drágaköve volna a koronának…”

Szigliget a Balaton-part gyöngyszeme. Különbözik minden más Balaton-parti településtől. Hangulata, varázsa van. Csendje, festői szépsége elbűvöli az ide érkező látogatót. Nekünk, akik itt élünk, kötelességünk óvni ezt a természeti és történelmi kincset, ápolni annak hagyományait, és a felnövekvő nemzedékben tudatosítani, hogy felnőttként ők is felelősek lesznek azért, hogy Szigliget szépsége megmaradjon. Oktató-nevelő munkánk minden mozzanatát áthatja ez az alapgondolat.