Keszthelyi kirándulás

Szeptember 23.-án szombaton, reggel 8.30-kor találkoztunk az iskola előtt. Béla bácsi, Kriszta néni és 7-en diákok a Szigligeti Általános Iskolából.
Egész héten izgultunk, hogy jó idő legyen. És az lett! Hét ágra sütött a nap. A Paprika csárda elől indult a busz, amellyel egészen Keszthelyig utaztunk. Először a Balatoni Múzeumba mentünk. Egy nagy akváriumban láthattuk és közelről megismerhettük a balatoni halakat. Régi halászati kellékeket, vízimadarakat és kőzeteket tanulmányoztunk. Béla bácsi részletesen elmagyarázta többek között a kőzeteket is. Sokkal érdekesebb volt, mintha tankönyvből tanultuk volna. A múzeumlátogatás után leültünk egy padra és elfogyasztottuk az ebédünket. Jóllakottan sétáltunk át a Vadászati Múzeumba. Itt megismerhettük külön a földrészek állatait. Nekem az esőerdő tetszett a legjobban, villámlott és mennydörgés is volt. Nagyon sok állatot láthattunk élőhelyének kicsinyített változatában. Ezután a Vasúttörténeti Kiállításra mentünk, kisvasutak hadában gyönyörködhettünk. Egy rövid pihenőt tartottunk, majd hazafelé menet még betértünk a Festetics kastély kertjébe. Sok szép növény mellett még gombát is találtunk. Kifáradtan, de tele élménnyel ültünk fel a buszra.
Köszönjük Kriszta néninek és Béla bácsinak ezt a fantasztikus és felejthetetlen napot. Egyetlen egy ilyen kirándulást sem szeretnék kihagyni!

Lovász Anna
6. osztályos tanuló