Októberi események

Az idei ősz csodásan meleg. A gyerekek minden szabad idejüket a kertben tölthették. Későn sárgultak a levelek, és gyorsan lehullottak. Az első munkás hónap, a szeptember gyorsan elszállt. Most már mindenki berázódott az iskolai munkába, teszi a dolgát.

A szervezéssel kapcsolatos feladatokkal is elkészültünk.

Minden utólag rendelt tankönyv jóval a várt időpont előtt megérkezett. Október végére ígérték, október első napjaiban megérkeztek. Most már a nyár folyamán érkezett tanulóknak is van felszerelésük.

A lány öltözőt tovább csinosítottuk, otthonosítottuk, új fogasokat szereltünk fel. Több apróbb javítást kellett végezni az épületben az elmúlt hetekben; gondnokunk, Pista bácsi mindent megtett, hogy jól működjön minden.

A leendő első osztályosok számára szerevezett óvodás foglalkozásokhoz elküldtük a szülők számára a beköszönő levelet, a nagycsoportosoknak pedig a meghívót. A környékbeli óvodákban elhelyeztük a plakátokat. Az első foglalkozást megtartottuk.

Rendre megtartottuk az évenként esedékes tűzriadót, és a katasztrófavédelmi ellenőrzésen mindent rendben talált a hatóság.

Az október 6.-i megemlékezésen a 6. osztályosok Czilli Regi néni betanításával készültek műsorral.

Egy budapesti iskolából vendég tanuló volt egy napig a 7. osztályban. A budai iskola szorgalmazza, hogy tanulói látogassanak el más oktatási intézménybe, figyeljék meg az ott folyó életet, és aztán számoljanak be az élményeikről. Követendő példát láttunk ebben. A gyerekek jobban meg tudják becsülni azt, amijük van. A kislány nagyon jól érezte magát nálunk. Az iskola jó hírét vitte tovább Budapestre.

8-án elköszöntünk Domonkos Tünde takarítónőtől. Helyére Szalainé Zsombok Lídia került. Tündének nagyon köszönjük az együttműködést. Több mint három éven át végezte ezt a nem könnyű munkát.

Megérkeztek az ének- rajzterem bútorcsaládjának első darabjai: székek, egy szekrény.

12-én nagy megtiszteltetés érte a kerámia szakkört és vezetőjét. A Szigligeti Süllő Fesztivál szervezői iskolánkat választották arra, hogy hírnevünket öregbítsék, és a Duna Televízió Családbarát műsorában bemutatkozhassanak. Császár Lászlóné, Lovász Anna és Medve Viola (7. osztályosok) mutatták be a szakkör múltját, jelenét, és a témához illő halas tárgyakat készítettek a műsor idején. A felvétel megtekinthető a https://www.mediaklikk.hu/video/csalad-barat-2018-10-12-i-adas/ felületen.

A 13-i szombati munkanapon iskolánk minden tanulója az osztályfőnökükkel és az osztályfőnök helyettesükkel valamilyen közösségformáló programon vett részt. Több új tanuló érkezett minden osztályba a nyár folyamás, szükséges a tanórán kívüli találkozás, játék, hogy a gyerekek ne csak iskolai helyzetben érintkezzenek . Volt, aki túrázott, volt, aki moziba ment, volt, aki akadályversenyt szervezett, mint Sötét Éva néni a 6. osztályosoknak.

14-én az szigligeti óvoda szülői közössége bababörzét szervezett az iskola zsibongójában. A szülők rengeteg gyermekruhával készültek. Sajnos alacsony volt az érdeklődés.

4. és 6. osztályos tanulóink a kötelező iskolai úszás órákon november végéig vesznek részt, összesen 9 alkalommal. Autóbusszal szállíttatjuk a gyerekeket a Sümegi Tanuszodába, Papp- Juhász Judit, Mile Pál tanár úr oktatja az úszást. Szépen fejlődnek tanulóink, a foglalkozások végére mindenki megszerzi a vízbiztonságot, és ki jobban, ki kevésbé, de mindenki megtanul úszni.

19-én megemlékeztünk az 1956-os forradalomról Szigligeten az iskolában, és Badacsonytördemicen a Faluházban. A műsort Dér Krisztina és Czilli Regina tanárnők tanították be. 2. osztálytól 8. osztályig szerepeltek a gyerekek.

25-én Csermák Éva Bécsben élő hegedűművész bemutatót tartott tanulóinknak a hangszerről, a képzésről, a művészéletről. Carlaw Dávid 7. osztályos tanuló is bekapcsolódott a bemutatóba.

26-án Dömötöriné Csilla néni szakmai megmérettetése történt meg. A pedagógusokat is minősítik bizonyos időközönként. A most már többedszer visszatérő bizottsági tagok újra elismeréssel nyilatkoztak az intézményben folyó szakmai munkáról, az iskolában dolgozó pedagógus szakmai felkészüléséről.

29-étől megkezdtük a jól megérdemelt pihenést. Nehéz időszak következik. A karácsonyi szünetig még van másfél hónap, amikor sokat kell tanulni, az ünnepre fel kell készülni.