Decemberi programok a Szigligeti Általános Iskolában

December 1-én, szombaton, munkanap lesz, a december 24-i munkanapot dolgozzuk le. Ez a nap hétfői órarend szerint fog telni, az első 5 órát tartjuk meg. A gyerekek 13 óra körül mehetnek haza.

4-én Papp Tímea szülő jóvoltából a gyerekek egy mesemondó és meseterapeuta előadásában Mátyás meséket hallgathatnak.

Reményeink szerint 6-án megérkezik a Mikulás.

 

Az adventi vasárnapok utáni hétfőn reggel meggyújtjuk az iskola zsibongójában az adventi gyertyákat. Az elsőt és a harmadikat Csák Enikő néni a kicsikkel teszi ünnepélyesebbé, a másodikat Császár Lászlóné, Anikó néni a 4. osztályosokkal.

15-én, szombaton is munkanap lesz. Ezen a napon intézményünkben tanítás nélküli munkanap lesz. A gyerekek nem jönnek iskolába.

Az iskola tanulói, a Tapolcai Batsányi Kórus és a Tapolcai Protestáns Énekegyüttes 9-én Badacsonytördemicen a katolikus templomban 16 órakor, 22-én Szigligeten a katolikus templomban, 16 órakor tart adventi és karácsonyi koncertet.

20-án Császár Lászlóné és Horváthné Puskás Judit tanárnők a 4. és 6. osztályosokat Budapestre viszi karácsonyi koncertre az Erzsébet- karácsony program keretében a Papp László Sportarénába.

Az iskolai karácsonyi betlehemes műsora 21-én 16:30-kor lesz az iskola zsibongójába, majd átsétálunk a Papp Vera térre a mindenki karácsonyának ünnepségére. Ezen a napon délelőtt nem lesz tanítás.

Csák Enikő néni 22-én az 1. és 2. osztályosokkal betlehemes műsorral készül, melyet Badacsonytördemicen a Faluházban 15 órakor, Hegymagason 17 órakor a Kultúrházban adnak elő.

A téli szünet 22-én kezdődik, ez az első napja. Az első tanítási nap a szünet után január 3-án lesz. Szerdai órarend szerint kell csomagolni a gyerekeknek.

A decemberi óvodás foglalkozás keretében a nagycsoportos gyerekeket és szüleiket az iskolai ünnepségre várjuk, ahol megismerkedhetnek tanulóinkkal, és együtt ünnepelhetnek velünk.