Novemberi események a Szigligeti Általános Iskolában

Az őszi szünet után gyorsan fel kellett pörögni a gyerekeknek és a pedagógusoknak a szokásos sebességre. Dolgozatok, felelések, értekezletek, továbbtanulással kapcsolatos tájékoztatások szervezése, úszás órák, új tanulók fogadása, beszoktatása, papírszállítás, karbantartási munkálatok, adventi, karácsonyi előkészületek, pedagógus minősítések, pedagógus továbbképzések, szakmai nap, …

10-én, a szombati munkanapon Pályaorientációs napot tartottunk. Ekkor szülők mutatták be a saját szakmájukat. A tanulók megismerkedhettek a műszaki mérnök, a földmérő, a méhész, a fogorvos, a hajóskapitány, a rendőr, a tűzoltó munkájával. A 8. osztályosok Tapolcán kaptak ízelítőt a környéken folyó középiskolai oktatásról és a továbbtanulási lehetőségekről.

Újra megszervezte a Szülői Munkaközösség a Márton napi lampionos felvonulást. Az iskola apraja, nagyja mécsesekkel vonult fel a várba. A katolikus templomba Szabó Tibornak köszönhetően megtekintettük a Márton püspök életét bemutató filmet, majd visszasétáltunk az iskolába. Itt már várta a felvonulókat a zsíros kenyér, a forró tea és a forralt bor Balló Piroskának köszönhetően. A szülők pedig rengeteg finomságot sütöttek. Még hétfőn is maradékokat ették a gyerekek.

Az úszás órák a hónak végén befejeződtek. Az osztályok tanrendje visszaállt az év eleji rendre.

A régen halmozódó hatalmas mennyiségű papírt elszállították. Már gyűlik az újabb szállítmány. December 13-án jön az új konténer.

Az osztályfőnökök ellenőrizték a Tájékoztató füzetben a jegyek meglétét. Ez évtől elektronikus naplóba írjuk a gyermekek haladását, de mellette papír alapú Tájékoztatást is adunk még a szülőknek. Továb

A SVSE sportegyesület atlétái szorgalmasan eddzenek és járnak versenyekre. 11-én is szép siker született. Falati Liliána a Sport XXI. Középdunántúli Régió Mezei futóversenyén, Nemesvámoson az U13 kcs.-ban 2250 m-en egyéniben a IV., csapatban az I. helyezést ért el.

A Bárdos napok keretében meghirdetett rajzversenyen Kutasy Lúcia 4. osztályos tanuló II. helyezett, Császár Lászlóné tanítványa; Idrányi Panna 8. osztályos tanuló I. helyezett, Mészáros Márk 6. osztályos tanuló különdíjas lett. Ők Szájer Béla tanítványai. Gratulálunk!

16-án, pénteken Tóth Ildikó múzeumi órát tartott 12 felső tagozatos tanulónak Budapesten a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban. Kísérő tanár Dér Krisztina volt.

17-én tartotta az iskola zsibongójában az önkormányzat az Idősek napját. Az óvodások és az iskolások szép műsorral kedveskedtek a megjelenteknek.

18-án osztálytalálkozót szerveztek az 1975-ben végzettek.

19-én fényképezés volt az iskolában.

22-én megtartottuk az idei első fogadóóránkat.

24-én volt a novemberi óvodás foglalkozás. Sport és angol foglalkozásokat tartottak a pedagógusok a nagycsoportosoknak.