2018. decemberben történt

Az idei december is az ünnepre való készülődéssel telt a mindennapi feladatok mellett.
Badacsonytördemicen Mikulás váró ünnepségre hívták az 1. 2. osztályosokat, és csodák
csodájára, az ünnep előtti alkalomra megérkezett személyesen maga, a Mikulás.
A télapó és segédje 6-án az iskolába is ellátogatott. Minden osztály tanulóival személyesen
beszélt.

Az adventi gyertyákat meggyújtottuk hétfőnként, Enikő néni és Anikó néni a tanítványaival
készült az alkalmakra.
4-én megérkezett az erdélyi mesemondó, meseterapeuta Papp Tímea szervezésével és
szponzorálásával. Köszönjük szépen!

Szép műsort adtak a tanítványaink Badacsonytördemicen a katolikus templomban a felnőtt kórusokkal 9-én, advent 2. vasárnapján.

A doktornő elvégezte a 2. és 4. osztályosok egészségügyi szűrését.

Újabb papírszállítmány hagyta el az iskolát.

Kicseréltettünk 2 ajtót az iskolában, mert leszakadtak. A megnövekedett igénybevétel miatt folyamatos az amortizáció. A zsanérok helye már nem javítható, csak a csere segít a bajban. Sajnálatosan valami mindig javításra szorul. Az épület nagyon öreg, elhasználódott.

Megérkezett december végén az Alex Bútor által gyártott és nagy mértékben támogatott rajz és ének-zene tantermi teljes bútorzat. Köszönetet szeretnék mondani Vásárhelyi Ervinnek, ötletgazdának, legfőbb szponzorunknak, valamint Éva Butora- Szebellédynek, Demeter Évának, Haymoz (Gerzson) Katalinnak, Halmágyi Ákosnak, Hans-Diter Wernernek, Káli Magdolnának, Lovász Anna családjának, Nánási Sándornak és családjának, Nemecz Gábornak és Nemecz- Novák Zsuzsannának, Papp Ábel családjának, Szántai Attilánénak a pénzbeli hozzájárulásukért. Az ünnepélyes terem avatót később szervezzük meg.

A rezi általános iskola segítségével kaptunk leselejtezett tanulói asztalokat, székeket. Ezekkel meg tudjuk teremteni a szükséges oktatási feltételeket a gyermekek számára. A régi bútorok sajnos nagyon rossz állapotban vannak, és kevés is. Köszönetet mondok Ács Alexszandrának a szervezésért, az önkormányzatnak a szállításért, és Zubai Etelkea igazgatónőnek, hogy rendelkezésünkre bocsátotta a számukra feleslegessé vált asztalokat, székeket.

15-én reggelre az angyalok meghozták az iskola zsibongójába a nagy karácsonyfát. Csodás fényben úszott a terem.

Ünnepi műsort adott Enikő néni alsó tagozatosokból álló csapata Tapolcán, az iskolában, a Szigliget Település Önkormányzatának dolgozóinak, Badacsonytördemicen, a Faluházban, a lakosságnak, Hegymagason, a Kultúrházban, a lakosságnak.

Köszönettel tartozunk a szállítást segítő szülőknek, a jelmezeket varró anyukáknak, és a zenei kíséretért Burucs Tamásnak.

A Szigligeti Római Katolikus Templomban szép koncertet adtak az iskola szervezésében a Tapolcai Batsányi és Protestáns kórusok Dér Krisztina és Haga Kálmán vezetésévek, az iskola gyermekkórusa Dér Krisztina vezetésével, és néhány tanulón Czilli Regina felkészítésével.

Méltó módon készültünk az ünnepre a mindennapokban is. Anikó néni adventi vállalásokat fogalmazott meg felnőtteknek és gyermekeknek, amik segítségével jobbakká válhattunk. Nagyon sokan vállalták, hogy tesznek valamik társaikért, magukért.

A rendőrség rengeteg jótanáccsal látta el a legkisebbeket a tél veszélyeivel kapcsolatosan.

Az osztályok szűk körben is készültek kis ünnepséggel, ajándékozással. Köszönjük Burucsné Walla Barbara

A Mindenki Karácsonyán a település főterén mi is részt vettünk.