Februárban történt a Szigligeti Általános Iskolában

A február hónap a félévi értesítők kiosztásával kezdődött. A gyerekek nem leplezett izgalommal várták. Pedig mindenki tudta, hogy milyen érdemjegyet kap egy bizonyos tárgyból, mégis izgalmas az a pillanat, amikor a gyerekek kézhez kapják a Tájékoztatójukat.

Megtartotta a tájékoztató szülői értekezletét Csák Enikő tanítónő, aki a nyári 6 napos őrségi tábort szervezi. Idén 22 tanuló jelentkezett erre a kalanddal, tanulással, fürdéssel, játékkal vegyes július eleji táborra.

Nagy előrelépés iskolánkban, hogy végre olyan WIFI rendszert kaptunk a fenntartótól, hogy az egész épület és a kert egy része le van fedve, így mindenhol van internetelérés. Ennek a szerelése esett a 11-ével kezdődő hétre, a síszünet idejére.

Köszönjük az önkormányzatnak, hogy több táblát lefestetett a tantermekben, és megjavíttatták az étkezőben a fűtő rendszert.

Minden tanulónkat megvizsgálta a fogorvos. A fogászati szűrés biztosítása kötelező feladata a fenntartónak. Ilyenkor a fogorvos írásban ajánlást tesz arra, hogy melyik gyermek szorul ellátásra, kinek kell fogszabályzó, vagy valamilyen ellátás. A szülők feladata a kezelésre elvinni gyermeküket.

Iskolánkból 22 tanuló vesz részt a Bozsik programban, ami a futball utánpótlás kinevelésére jött létre.  Balassa Dániel vezetésével. Az edzések folyamatosak. A gyerekek kötelező sportorvosi vizsgálata megtörtént.

Újabb papírszállítmányt küldtünk újrahasznosításra. Nagyon köszönjük a folyamatos  papírgyűjtést mindenkinek.

21-én szülői értekezleteket tartottunk. A félévi bizonyítvány, a közeledő farsang, a távolabbi programos és osztálykirándulás volt a téma.

23-án megtartottuk az 5. óvodás foglalkozásunkat. Szép számmal készülnek hozzánk gyerekek az első osztályba. A beiratkozás várható időpontja április 11, 12. Addig még lesz egy óvodás foglalkozás és nyíltnapok. Ide elvárjuk a szülőket, a leendő szülőket, az óvónéniket, a kollégákat és minden érdeklődőt. Időpontja a honlapon lesz olvasható később.

Hatalmas meglepetésünkre pályázatot nyertünk a Virtuális Erőmű Program meghirdetett Energiatudatos Iskola kategóriában. Díjátadó március 6-án a Parlamentben.

A 8. évfolyamosok szóbeli felvételi vizsgái lezajlottak.

A 8. évfolyam tablófotózása megtörtént.

Az osztályok teljes gőzzel készülnek az iskolai farsangra. A Szigligeti Turisztikai Egyesület, a Szülői Munkaközösség és a támogatók hozzájárulásával gyűlik a sok tombola ajándék, mely a jelmezes osztály bemutató után a másik közkedvelt része a programnak.

Mezey Anna 4. osztályos tanuló a Tapolcai Wass Albert Könyvtár és Múzeum Gyermekrészlege olvasópályázaton korcsoportjában I. helyezett lett az első fordulóban. Gratulálunk! További jó versengést kívánunk!