Novemberben történt az iskolában

Az októberi programból kimaradt egy nagyon fontos esemény, ugyanis az újság összeállításakor még nem ismertük az eredményt. Ezúton számolok be róla.

Iskolánk tanulói eddig az országos verseny eredmények magaslatait támadták sorra (sport, ). Idén októberben iskolán tanulója, Moteiro Giovana 6. osztályos tanuló október 26-31-ig Monacóban megrendezett petanqe Ifjúsági Európa Bajnokság Nemzetek Kupáján csapatával III. helyezett lett. Ezúton is gratulálunk Giovannának, családjának, a csapattagoknak, a felkészítő edzőjének: Dienyovszki Jánosnak.

7-9-ig tartott a papírgyűjtés, több, mint 2 tonna jött össze. Köszönjük mindazoknak, akik a településről vagy a környékről gyűjtögettek és elhozták nekünk.

Szerdánként fél 5-kor ingyen torna van a felnőtteknek a nemzeti Egészség Fejlesztési Intézet jóvoltából. 24-én beindult a tornateremben a gerinctorna is.

16-án szülői és fogadóórát tartottunk.

17-én közmeghallgatáson Horváth Vilmos iskolánk korábbi tanára és igazgatója a település önkormányzatától a településért tett tevékenysége elismerése képpen emlék plakettet kapott.

Tanulóink közös énekkéssel köszöntötték Igazgató Urat az alkalomból.

18-án    Európai Mézes Reggeli program keretében az óvodásokkal együtt reggeliztünk, és ismerkedtünk a méz csodálatos ízével, és jótékony hatásaival immáron második alkalommal. Az elmúlt évben is kaptunk mézet a környék méhészeitől, Horváth Zoltántól és Kovács Andrástól, és szervezett ismeretterjesztő előadást Tóth Péter.

A 7. és 8. évfolyamosok rendkívüli angol órán vettek részt kanadai angol anyanyelvi tanárokkal. Idén már másodszor volt ilyen rendkívüli angolóra.

A Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskolában a Bárdos napok keretében meghirdetett rajzversenyen értek el kimagasló eredményeket tanulóink, Császár Lászlóné és Szájer Béla tanítványai.

Az eredményhirdetésen készült a felvétel.

Balról: Dömötör Bálint (1. osztály) 3. hely, Medve Bátor (7. osztály) 2. hely, Monteiro Giovana (6. osztály) 1. hely, Varga Attila (6. osztály) különdíjas. Szájer Béla tanár úr, a felsősök felkészítője.

Ezen a napon kaptuk a hírt, hogy: Lezárult a Fazekas Mihály születésének 250. évfordulója tiszteletére „Háromszor veri ezt kenden Lúdas Matyi vissza” címmel meghirdetett illusztrációs pályázat a tapolcai könyvtárban. Eredmények: 2. osztály, I. hely, Szommer Hanna, Lilla. 2. osztály II. hely, Ihász Ferenc. 4. osztály, I. hely, Ress Kamilla Erika. Különdíj: 4. osztály, Széplábi Boróka. Az ilyen rajzversenyekre akár több száz pályamunka is készül. Nagyszerű eredmény ez tanulóinktól.

22-én és 23-án tanulóink magasugrás és ping-pong versenyen vettek részt Tapolcán.

24-én és 28-án a pedagógusok szakmai képzésen vettek részt.
A hónap során a település önkormányzatának jóvoltából megújul a műfüves pálya palánkja, háló rendszere, világítása. Beszerezhettünk rengeteg apró kelléket, eszközt, anyagot, ami nélkül az iskola nehezen tudna működni. Nagyon köszönjük!

A tornateremben folynak a munkálatok a radiátor védő burkolat elkészítésén a KLIK, Szőke István és Dede Zoltán összefogásában.

Folyamatosan takarítjuk a padlást, melyből a tanulók is kiveszik a részüket.

26-án megtartottuk második iskola előkészítő foglalkozásunkat.

26-án tanulóink műsorral köszöntötték az időseket. Ez is több éves hagyomány már.

28-án Császár Lászlóné vezetésével meggyújtjuk az első ádventi gyertyát.

30-án ruhabörzén készülhetnek a szülők a télre. Mindenki elhozhatja gyermekei kinőtt ruháit, a feleslegessé vált téli sporteszközöket, és el lehet cserélni megfelelő méretűre.

Tanulóink készülnek a mikulásra és a karácsonyi koncertre. Dekorálják a termeket.