Kedves Olvasó!

 

Mivel Szigliget a továbbiakban szinte korlátozás nélkül látogatható, ezért a „Szigliget az otthonodban” elnevezésű kezdeményezésünket a továbbiakban szüneteltetjük.
Először is szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik írásaikkal segítették munkánkat. Ugyancsak köszönöm az olvasók pozitív visszajelzéseit. Ebben a koronavírusos időszakban jó volt érezni, hogy nagyon sokan szeretik Szigligetet, és sokak számára fontos a település jelene-jövője.
Visszatekintve az elmúlt hónapokra, meg kell állapítanom, hogy nehéz időszak áll mögöttünk.
Bár még nem vagyunk túl a koronavírusos időszakon, de mégis fontos, hogy készüljön egy összegzés. Egyértelműen megállapítható, hogy Szigligeten eddig nem került kórházba koronavírusos beteg, és a betegségből kifolyólag nem történt halálozás. Ezt én mindenképpen pozitívumként élem meg. Annál is inkább, mivel mi, a nyaralótulajdonosok számára mindig is nyitottak voltunk. Szabályozásainkkal nem korlátoztuk az itt tartózkodásukat. Ez komoly veszélyekkel járt, hisz a tulajdonosok nagyrésze a legfertőzöttebb Budapestről érkezett. Ez nagyon nehéz, de fontos döntés volt. Szigliget lakosságának nagy része a veszélyeztetett korosztályba tartozik. Ezeknek a lakosoknak a védelme alapját jelentette, jelenti az óvintézkedéseinknek.
A vidék vonatkozásában kormányzati szinten komolyan enyhítették a szabályozásokat, ezért szinte értelmetlenné vált bizonyos helyi korlátozások megtartása. Ennek értelmében a strand, a kikötő látogatható, a játszótereket, sportpályákat használhatják a gyerekek, sportolni vágyók. Viszont továbbra is kérjük a másfél méter betartását az emberektől!
Annak ellenére, hogy jelenleg a strand szabadstrandként működik, mégis este 20 órától délelőtt 9 óráig zárva tart. A nyitva tartás ideje alatt folyamatosan fertőtlenítjük a vizesblokkokat, játszóteret, padokat.
Arról, hogy mikortól lesz fizetős a strand, és milyen feltételekkel tudunk kinyitni, a későbbiekben tájékoztatom Önöket.

Szigliget, 2020. május 19. 8:05

Balassa Balázs
polgármester

 

Találatok: 162
Our website is protected by DMC Firewall!