Óvoda

ovodaovi

Egy kicsit a Szigligeti Óvodáról…

Óvodánk csodálatos természeti környezetben, Szigliget központjában helyezkedik el. A Balaton és a Vár közelsége még szebbé és kedvezőbbé teszi elhelyezkedését. Könnyen megközelíthető, jó elhelyezkedésű az óvoda, melyet tágas és szép udvar vesz körül.  Egy csoportos intézményként működünk, a felvehető gyermeklétszám 25 fő. Jelenleg 18 kisgyermek tölti óvodás életét nálunk, ők mindannyian szigligetiek. Közülük a legfiatalabb 3 éves, a legidősebb pedig 6 és fél. Szigliget és Hegymagas óvodás korú gyermekei tartoznak hozzánk, de érkeznek beiratkozók a környező településekről is. Elérhetőségeink:

Óvodánk címe: Szigliget - 8264, Kossuth L. u. 51.

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: 87/461-061

Az intézmény oktatási azonosítója: 036941

 

 Az intézmény vezetője
 és óvodapedagógusa
 Csombó Lajosné, Csilla 
 Óvodapedagógus
 munkatársa
 Nagyné Gécs Beáta
 Dajka  Varga Ferencné, Zsuzsa néni

 

Technikai munkatársunk: Domonkos Tünde, aki óvodánk tisztaságáról, a tálaló konyhai feladatok ellátásáról gondoskodik és a kicsik gondozásában nyújt segítséget.

Óvodánk címzetes igazgatója: Szalay Csabáné, akitől 2018. augusztusában vettem át az intézmény vezetését. Ildi óvó néni 1988 -tól volt a Szigligeti Óvoda pedagógusa, valamint 25 évig vezetője is.

 

 

Egy kicsit rólunk…

Mindennapjainkat az évszakok váltakozásai, azon belül az ünnepek és jeles napok tematikái töltik ki. Napirendünk rugalmas, az óvodás kisgyermekek életkori sajátosságaihoz igazított, alkalmazkodik szokásainkhoz, a tevékenységeink sorrendjéhez, biztosítva a játék elsődleges szerepét és a kiegyensúlyozottságot. Minden olyan tárgyi feltételt tudunk biztosítani, ami a korosztály testi, értelmi és érzelmi fejlődéséhez szükséges. Két tágas, világos csoportszobával rendelkezünk. Az egyikben a játéknak és a játékba ágyazott tevékenységterületeknek tudunk helyet biztosítani, a másik szobában megoldott az étkeztetés és a délutáni pihenés. Eszközszükségletünk megfelelő, tornaszereink és udvari játékaink is gazdagon kielégítik a gyermekek igényeit. Felkészült, dinamikus óvó nénik alakítják a gyermekekben a helyes viselkedési formákat, az érzelmi és erkölcsi viszonyokat, közvetítik a helyi hagyományokat és értékrendet, a nemzeti kultúra értékeit, és nevelnek az egészséges életmódra.

Szigligetet a Balaton gyöngyszemeként emlegetik, annak is a szívében, a település központjában helyezkedik el a mi óvodánk. Közvetlen környezetében a patak, a kiserdő és nagyon közel a Balaton, az udvar minden csücskéből láthatjuk a Várat. Szomszédságunk pedig a település Általános Iskolája, ahova elballagó óvodásaink okosodni indulnak.   Ezek a természeti szépségek biztosítják minden évszakban, akár minden napra a lehetőséget:

  • séták és kirándulások alkalmával a közvetlen tapasztalatszerzésre
  • a rendszeres levegőzésre tiszta környezetben
  • a természetes mozgásformák kielégítésére
  • a gyönyörködésre.

 

 

Ami pedig kis óvodásaink életéből nem maradhat ki…  

Minden kisgyermeket felköszöntünk a születésnapján – Csatlakozunk a Szüreti felvonuláshoz – részt veszünk a település Idősek napi köszöntésében – December havában találkozunk a Mikulással, mert ide csupa jó gyerek jár bizony – az Adventi ünnepkör és a Karácsony bensőséges és családias hangulatban telik – a februári Farsangolás a kisgyerekek színes, tarka-barka ünnepe és talán a legkedveltebb is – tavasszal a nyuszit várjuk – Májusban az Édesanyák számára készülünk szívhez szóló köszöntéssel, ajándékkal – Május utolsó pénteke pedig az évzáró ünnepély és iskolába induló kisgyermekeink napja. A gyermeknap, családi nap , Májusfa kitáncolás és a júniusi kirándulás az előbb felsoroltaknak vidám befejezése minden nevelési évben.  Mindezeken kívül népszokásokat, hagyományokat ápolunk és beépítjük a különböző világnapokat is a gyermekek tevékenységeibe.  Havonta „Mesterségekkel” ismerkedünk meg és felkeresünk egy-egy szakmát, műhelyt ahol mindig kedvesen és szeretettel fogadják a szigligeti aprónépet. A tehetséges gyermekeket beállítottságuknak megfelelő képzőművészeti, irodalmi pályázatokon, versenyeken szerepeltetjük. 

Az öt- hat évesek számára színházlátogatást szervezünk, évente három alkalommal tapsolhatnak „igazi színházban, igazi előadást”. Vendégművészeket, varázslót, gyermekkoncertet, interaktív előadóművészeket, bábműsort is szervezünk aktualitásnak és igényeknek megfelelően.

Óvodánk, kisgyermekeink életének minden napi történéseit felsorolni a teljesség igényével nem lehet. A fontossági sorrend, az értékrend mindenkinek más és más…..

Nálunk a legelső és a legfontosabb a reggelente érkező gyermekek mosolya. Ezt igyekszünk ápolni és megőrizni nap, mint nap. Ezért és értük vagyunk:

Csilla és Bea óvó néni                    Zsuzsa dajka néni                             Tündi néni

 

Találatok: 2045
DMC Firewall is a Joomla Security extension!