Óvoda

Egy kicsit a Szigligeti Óvodáról…

Óvodánk csodálatos természeti környezetben, Szigliget központjában helyezkedik el. A Balaton és a Vár közelsége még szebbé és kedvezőbbé teszi elhelyezkedését. Könnyen megközelíthető, jó elhelyezkedésű az óvoda, melyet tágas és szép udvar vesz körül. Egy csoportos intézményként működünk, jelenleg 24 kisgyermek tölti óvodás életét nálunk. Felvételi körzetünk Szigliget és Hegymagas. Elérhetőségeink:

oviSzigligeti Napközi Otthonos Óvoda

8264 – Szigliget, Kossuth u. 51.

OM 036941

Tel.:87/ 461-061

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Intézményvezető: Csombó Lajosné

 

Egy kicsit rólunk…

Mindennapjainkat az évszakok váltakozásai, azon belül az ünnepek és jeles napok tematikái töltik ki. Napirendünk rugalmas, az óvodás kisgyermekek életkori sajátosságaihoz igazított, alkalmazkodik szokásainkhoz, a tevékenységeink sorrendjéhez, biztosítva a játék elsődleges szerepét és a kiegyensúlyozottságot. Minden olyan tárgyi feltételt tudunk biztosítani, ami a korosztály testi, értelmi és érzelmi fejlődéséhez szükséges. Két tágas, világos csoportszobával rendelkezünk. Az egyikben a játéknak és a játékba ágyazott tevékenységterületeknek tudunk helyet biztosítani, a másik szobában megoldott az étkeztetés és a délutáni pihenés. Eszközszükségletünk megfelelő, tornaszereink és udvari játékaink is gazdagon kielégítik a gyermekek igényeit. Felkészült, dinamikus óvó nénik alakítják a gyermekekben a helyes viselkedési formákat, az érzelmi és erkölcsi viszonyokat, közvetítik a helyi hagyományokat és értékrendet, a nemzeti kultúra értékeit, és nevelnek az egészséges életmódra.

A gyermekcsoport pedagógusai: Csombó Lajosné Csilla és Nagyné Gécs Beáta

Szigligetet a Balaton gyöngyszemeként emlegetik, annak is a szívében, a település központjában helyezkedik el a mi óvodánk. Közvetlen környezetében a patak, a kiserdő és nagyon közel a Balaton, az udvar minden csücskéből láthatjuk a Várat. Szomszédságunk pedig a település Általános Iskolája, ahova elballagó óvodásaink okosodni indulnak. Ezek a természeti szépségek biztosítják minden évszakban, akár minden napra a lehetőséget:

  • séták és kirándulások alkalmával a közvetlen tapasztalatszerzésre
  • a rendszeres levegőzésre tiszta környezetben
  • a természetes mozgásformák kielégítésére
  • a gyönyörködésre.

Ami pedig kis óvodásaink életéből nem maradhat ki…  

Minden kisgyermeket felköszöntünk a születésnapján – Csatlakozunk a Szüreti felvonuláshoz – részt veszünk a település Idősek napi köszöntésében – December havában találkozunk a Mikulással, mert ide csupa jó gyerek jár bizony – az Adventi ünnepkör és a Karácsony bensőséges és családias hangulatban telik – a februári Farsangolás a kisgyerekek színes, tarka-barka ünnepe és talán a legkedveltebb is – tavasszal a nyuszit várjuk – Májusban az Édesanyák számára készülünk szívhez szóló köszöntéssel, ajándékkal – Május utolsó pénteke pedig az évzáró ünnepély és iskolába induló kisgyermekeink napja. A gyermeknap, családi nap , Májusfa kitáncolás és a júniusi kirándulás az előbb felsoroltaknak vidám befejezése minden nevelési évben. Mindezeken kívül népszokásokat, hagyományokat ápolunk és beépítjük a különböző világnapokat is a gyermekek tevékenységeibe. Havonta „Mesterségekkel” ismerkedünk meg és felkeresünk egy-egy szakmát, műhelyt ahol mindig kedvesen és szeretettel fogadják a szigligeti aprónépet. A tehetséges gyermekeket beállítottságuknak megfelelő képzőművészeti, irodalmi pályázatokon, versenyeken szerepeltetjük. Az öt- hat évesek számára színházlátogatást szervezünk, évente három alkalommal tapsolhatnak „igazi színházban, igazi előadást”. Vendégművészeket, varázslót, gyermekkoncertet, interaktív előadásokat, bábműsort is szervezünk aktualitásnak és igényeknek megfelelően. Óvodánk, kisgyermekeink életének minden napi történéseit felsorolni a teljesség igényével nem lehet. A fontossági sorrend, az értékrend mindenkinek más és más…..

Nálunk a legelső és a legfontosabb a reggelente érkező gyermekek mosolya. Ezt igyekszünk ápolni és megőrizni nap, mint nap. Ezért és értük vagyunk.

                                      

Találatok: 5612
DMC Firewall is a Joomla Security extension!