Fotópályázat

  A Szigligeti Önkormányzat amatőr fotópályázatot hirdet szigligeti lakosok részére.

CÉL: Településünk épített és természeti értékeinek, valamint mindennapi életünk egy-egy pillanatának bemutatása. A pályázatra beküldött felvételekből a bírálóbizottság válogatása alapján kiállítást rendezünk, valamint a legjobb képekből állítjuk össze a jövő évi szigligeti falinaptárat.

FELTÉTELEK: A pályázaton részt vehet minden szigligeti lakos két korcsoportban. Amatőr fotósok ifjúsági (16 év alatti) vagy felnőtt (16 év feletti) kategóriában nevezhetnek bármilyen fényképezőgép típussal vagy telefonnal, digitálisan 2021 január 1. után készített felvételekkel, kizárólag Szigligeten készült képekkel.

A képek etikai szempontból ne legyenek kifogásolhatók (csak olyan képekkel lehet  nevezni, amelyek az élővilágban okozott károk nélkül készültek), nem készülhetnek olyan manipulációval, ami a valóságot meghamisítva mutatja be, nem sérthetnek közerkölcsöt és az emberi méltósághoz kapcsolódó jogokat.

A beküldött fotók tartalmi és teljes jogi felelőssége a pályázót terheli. Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyek nem sértenek személyiségi jogokat. A személyiségi jogok tiszteletben tartása érdekében – a nyilvános szertartásokról, rendezvényekről készült fényképeket kivéve – hozzájáruló nyilatkozatot kell kérni a fotón szereplő személyektől a fotók felhasználásához. A hozzájáruló nyilatkozato(ka)t a pályázatokhoz kell mellékelni.  

A pályázó jelentkezésével elfogadja a pályázati kiírás feltételeit.

    1. Kijelenti, hogy a pályázat részét képező minden fotó, fotósorozat a saját, eredeti alkotása, benyújtásával nem sért  szerzői vagy más jogot.
    2. Résztvevő a pályázaton való részvételével a Szigligeti Önkormányzatot visszavonhatatlan, egyszeri, határozatlan időre szóló és térben korlátlan használati joggal ruházza fel a feltöltött fotó(k) PR-tevékenység keretében történő felhasználásához, továbbá hozzájárul a kép(ek) nyilvános megjelentetéséhez. A szerző tudomásul veszi és elfogadja a pályázat feltételeit.
    3. A b) pontban foglalt felhasználási jog biztosításáért ellenszolgáltatás nem kerül megállapításra, így kiíró a pályázat fotóit minden ellenszolgáltatás nélkül használhatja, nyilvánosságra  hozhatja, kiállíthatja, másolhatja, többszörözheti. 

A bemutatásra, illetve díjazásra kiválogatott képeket a bírálóbizottság ellenőrzi és kérheti az eredeti „nyers” kép bemutatását. Amennyiben a bírálóbizottság meggyőződik arról, hogy olyan kép került nevezésre, amely a fenti szabályok bármelyikét megszegi, az érintett képet kizárja a pályázatból!

 

NEVEZÉS:

            A nevezés díjtalan.

            A pályázaton minden versenyző maximum 8db (lehetőség szerint évszakonkénk 2db) képpel indulhat. Pályázni  JPEG (Adobe RGB) formátumú fotókkal lehet, melyek fájlmérete nem haladhatja meg az 5 MB-t. A fotókat e-mailben kell a megadott címre elküldeni.

A nevezett fotókhoz a következő adatokat kell megadni:

kép címe és fájlneve (Fájlnév: jelige_sorszám.jpg)

Kép készítőjének neve:

Kép készítőjének lakcíme:

Kép készítőjének e-mail címe:

Jelige (nem azonos a szerző nevével!):

Az elbírálás anonimitása és a beérkezett képanyag korrekt kezelése érdekében a nevezett fotók fájlneve mindig a jeligével kezdődjön! A zsűri tagjai a pályázók személyes adataihoz a bírálat előtt nem férnek hozzá.

A pályázó a kép beküldésével "kijelenti", hogy a fényképet ő készítette.

A pályázati anyagokat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várjuk.

További felvilágosítás: Szentiványi Péter +36203409448

A képek beküldésének határideje: 2021. november 1.

Bírálat: 2021. november 15.

Eredményhirdetés: Szigliget, Mindenki Karácsonya. 

DÍJAZÁS:

Az első három helyezett az Önkormányzat által felajánlott díjakban részesül.

SZÉP FÉNYEKET ÉS JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK!

             

Találatok: 152
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd