Felhívás!

A polgármesterek ismét lehetőséget kaptak arra, hogy a hétvégén szigorúbb korlátozásokat érvényesítsenek településükön.
Döntésem meghozatalakor figyelembe vettem a húsvéti ünnepek tapasztalatait.
A pénteki miniszterelnöki bejelentést követően végig gondoltam a lehetőségeinket és úgy döntöttem, hogy az addig meghozott intézkedések elegendőek. Én inkább arra fordítottam nagyobb hangsúlyt, hogy jelezzem a turisták számára, nincsen értelme ebben az időszakban Szigligetre jönni. Ezen kívül fontosnak tartottam, hogy az ingatlantulajdonosokat is önmérsékletre kérjem.
A húsvéti ünnepek alatt, annak ellenére, hogy nagyon jó volt az időjárás, nem tapasztaltunk a közterületeken csoportosulást. A nyaraló ingatlanok 2/3-ába lejöttek a tulajdonosok, mégis nyugalom volt a településen. Köszönöm a polgárőrségnek a rendszeres járőrözést. Komoly segítséget jelentett a közterületeken történő folyamatos jelenlétük.
A következő ajánlások, intézkedések, szabályozások maradnak Szigligeten a következő hétvégén is.
Továbbra is kérek mindenkit, hogy maradjanak ingatlanjaikon. Mivel mindenkinek van udvara, amennyiben levegőn szeretne lenni, ezt tegye meg a kerítésen belül. Azok, akik futni, sétálni szeretnének, tartsák be a jelen helyzetben elvárható együttélés szabályait. Futni, sétálni maximum 2 fő mehet együtt. Sétálás esetében kivételt jelenthet a család (szülők és gyermekek). Ezen tevékenységek közben tartsuk meg a 2 méter távolságot.
Minden olyan turisztikai attrakció zárva van, amiért érdemes lenne turistáknak Szigligetre jönni. Ezért továbbra is kérem Önöket, most saját és az itt élők biztonsága érdekében maradjanak otthon.
Az önkormányzatnál nincsen személyes ügyintézés. Az óvoda és a könyvtár zárva tart.
Jelenleg nem látogatható a Vár, az Óvár, a strand, kiállítóterek, a kikötőben tartózkodók számát is korlátoztuk. A kikötőt csak horgászok használhatják. Az egy időben a személyhajó kikötőben tartózkodó horgászok száma 6 fő.
Nem szabad használni a játszótereket, a sportpályákon is csak maximum 2 fő tartózkodhat. Itt is kivételt tettünk a szűkebb család tekintetében.
Köszönöm a partnerségüket!

Balassa Balázs
polgármester

Szigliget, 2020. április 17. 6:52

 

Találatok: 70
DMC Firewall is a Joomla Security extension!