Tapasztalatok

Úgy látom, egyre többen hiszik azt, hogy Szigligeten biztonságban vannak és itt a „világtól távol” élhetik a mindennapjaikat.
Örömteli, hogy az utcákon jellemzően nem csoportosulnak, viszont a nyaralóingatlanokban messze nem ez a helyzet. Napközben és esténként is közös programokat szerveznek egy-egy nyaralóban. Több esetben is hangos zene mellett „buliznak”, mintha nem is lenne koronavírus járvány.
A teniszklubban és a kikötő környékén néha ugyancsak az volt az érzésem, mintha az ott tartózkodók nem vennék komolyan az előállt helyzetet.
Több egység is kinyitott és elvitelre biztosított ételt, fagyit. Ezek közül több helyen is szükségessé vált a szabályok pontosítása, amelyeknek betartását folyamatosan kontrollálom, és amennyiben szükséges szigorítani fogom a működésüket.
Továbbra is kérek mindenkit, tartsanak önmérsékletet, vegyék tudomásul, hogy veszélyhelyzet van. Szigliget lakossága, képviselő-testülete nyitott volt a nyaralótulajdonosok felé, de amennyiben szükséges, meghozom azokat a szigorító szabályozásokat, melyek eredményeképpen szűkülni fog az életterük.
Ne kelljen „büntetnem” a többséget azért, mert néhányan nem tartják be az együttélés szabályait.
Pillanatnyilag nincsen tudomásom arról, hogy Szigligeten kimutatott koronavírusos beteg lenne.
Kérem Önöket, dolgozzunk közösen azon, hogy ez a helyzet sokáig még így legyen!

Balassa Balázs
polgármester

Szigliget, 2020. április 20. 12:18

 

Találatok: 110
Our website is protected by DMC Firewall!