Helyszínváltozás

Tisztelt Koncertlátogatók!

Értesítünk minden Érdeklődőt, hogy a 2020.július 25-én tartandó Dés László: Legyen úgy! koncert és a 2020.augusztus 1-én tartandó Margaret Island koncert helyszíne megváltozott!

A koncerteknek NEM a Szigligeti várban lévő Várszínpad, hanem a Római katolikus templom mellett található Lengyel-kúria udvara (Várudvar - Gasztroplacc, Szigliget) ad helyet.

Megértésüket köszönjük!

 

Tisztelt Várlátogató!

 

Szeretném tájékoztatni Önöket, hogy július 2-án és 3-án építési munkálatok miatt a vár zárvatart!

Köszönöm a megértésüket!

 

Tisztelt Koncertlátogatók!

 

Ahogy bizonyára értesültek róla az idei évben is meg lehet tartani a várban a tervezett koncerteket. A jelenlegi szabályozás szerint 500 fős koncertek tarthatók, ami azt jelenti, hogy 450 jegyet tudunk egy-egy koncertre értékesíteni. Az idei évben csak helyben a Tourinform irodában történik a jegyértékesítés készpénzes fizetési móddal, jegyfoglalásra lehetőség nincs.

Egy személy csak 10 jegyet vásárolhat. Amennyiben a jegyek elővételben elfogynak, úgy további jegy értékesítésére nem lesz lehetőség! A fennmaradó jegyeket a szigligeti Tourinform irodában lehet megvásárolni az iroda nyitvatartása szerint: hétfő,kedd - zárva; szerda,csütörtök,péntek - 9:00 - 16:30; szombat,vasárnap - 9:00 - 17:00. A megmaradt jegyek számáról az alábbi elérhetőségeken tájékozódhatnak: 06-70/371-5346 vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Balassa Balázs
polgármester

 

 

Hírek

 

Szechenyi20202020. JÚNIUS 20-ÁN 10 HÓNAP UTÁN ISMÉT LÁTOGATHATÓ LESZ A „BALATON VÁRA”

Reggel 9 órakor kinyílnak a vár kapui a látogatók elött.

A fejlesztés anyagi fedezete a GINOP-7.1.6-16-2017-00004 számú, a „Balaton-felvidéki kultúrtáj világörökség várományosi helyszín turisztikai célú fejlesztése” című projekt keretében megvalósításra kerülő „Szigligeti vár részleges rekonstrukciója, új fedett terek kialakítása” elnevezésű projektelem megvalósítására 470 millió forint támogatás áll rendelkezésre, míg az önkormányzat 60 millió forint önerőt biztosít.
A projekt keretében a szigligeti vár új, egyedi élményt nyújtó turisztikai elemekkel bővül az eddig kihasználatlan lehetőségeinek feltárásával. Modern, 21. századi, élményalapú látványelemekkel gazdagított, interaktív kiállítás nyílik, mely a gyerekek, családok számára is komplex látogatói élményt ad.
Jelenleg még zajlik a várban az építési beruházás, de a munkavégzéssel párhuzamosan már biztosítani tudjuk a biztonságos vendégfogadás feltételeit. Sajnos a koronavírus hatásai is érzékenyen éríntették a beruházást, ezért nem tudta a kivitelező a tervezett időpontra befejezni a munkálatokat, de közösen úgy döntöttünk, hogy június 20-tól látogathatóvá tesszük a várat.
A várban a következő beruházások valósultak-valósulnak meg:

  • oltóvíz hálózat kiépítése áramforrással, nyomásfokozóval együtt
  • Tóti-Lengyel kapu: címerrel, működő ejtőrácsos kapuszerkezettel, a működését bemutató kialakítással (ejtőrács, ellensúlykamra, kötélzet)
  • Török Bálint kaputorony: az emeleti járószint részleges falmagasítással, csatlakozással a kortinafalhoz gyilokjáróval
  • Alsóvár, bejárat melletti térszín alatti beépítés: a Török Bálint torony és a kortinafal melletti területen térszín alatti szociális helyiségcsoport (vizesblokk) létrehozása
  • Felsővár, Újlaki kapu továbbépítése: a 2013. évi fejlesztésből elmaradt részleges rekonstrukció befejezése, a kapu és a toronyépítmény bemutatása
  • Felsővár, nyugati, háromosztatú helyiségsor és őrség szobája: a részleges felfalazással a helyiségek térfalainak jelölése, tetőlefedése
  • Felsővár, keleti háromosztatú helyiségsor: a részleges felfalazással a helyiségek térfalainak jelölése, tetőlefedése, vakolt belső falfelületekkel
  • Felsővár, Bencéstorony (lőportorony): a torony visszaépítése egy szint felfalazással, közbenső- és zárófödémmel, helyiségek fafödémes kialakításával, és mint „torony” bemutatása
  • Felsővár, a Palotaszárny és a Bencéstorony közötti közlekedő tér: a két épületrész közötti közlekedési kapcsolat megteremtése faszerkezetű összekötő födémmel és lépcsővel
  • Felsővár, Palotaszárny: a meglévő boltozatcsonk felújítása a boltozat kiegészítésével, a teljes helyiség befedése, a vízszigetelés és vízelvezetés megoldása, a helyiségben vakolt falfelületekkel, a palota felső járószintjének kialakítása, a mellvédfalak magasságainak felülvizsgálata, közlekedési biztonság növelése.

A kiállítási elemek beépítése sajnos a tervezettnél ugyancsak későbbre halasztódott, így a vár fejlesztés teljes befejezésének tervezett határideje 2021 április 1.
Projektadatok
Fő kedvezményezett: Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft.
Projekt címe: Balaton-felvidéki kultúrtáj világörökségi várományos helyszín turisztikai célú fejlesztése
Támogatás összege: 3 246 180 600 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projektazonosító: GINOP-7.1.6-16-2017-00004
Megvalósítás időtartama: 2018. február 1.–2021. november 29.
Konzorciumi tagok:
Szigliget Község Önkormányzata
Badacsonytomaj Város Önkormányzata
Balatonfüred Város Önkormányzata
Folly Arborétum és Borászati Nonprofit Kft.
Helikon Kastélymúzeum Közhasznú Nonprofit Kft.
Hévíz Város Önkormányzata
Magyar Turisztikai Ügynökség
Tihany Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft.
Magyar Bencés Kongregáció Szent Ányos Bencés Perjelség
Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség Nonprofit Zrt.
A nyitás elött 8.30 órától a felsővárban adunk tájékoztatást a fejlesztésről a sajtó képviselőinek.

 

Sajtóhírek

 

- Még folyik a munka, de már látogatható a szigligeti vár (veol.hu)

- Újra látogatható a szigligeti vár (hirado.hu)

- Újra meghódíthatod a Szigligeti várat! (likebalaton.hu)

 

Kedves Várlátogatók!

 

A szigligeti vár „a Balaton vára” felújítása lassan befejeződik.
A vár június 20-án megnyitja kapuit és részlegesen látogathatóvá válik.
Mivel a beruházás várhatóan még teljesen nem fejeződik be június 20-ig, ezért a vár bizonyos részeit még kénytelenek leszünk lezárni a látogatók előtt.
Várbelépő árak:
Felnőtt 1.000 Ft
Gyermek és ifjúsági belépőjegy 3-18 éves korig: 500 Ft

 

Szigliget, 2020. május 27. 15:45

 

Balassa Balázs
polgármester

Our website is protected by DMC Firewall!