H I R D E T M É N Y

 

SERTÉSÖSSZEÍRÁS

 

Tisztelt Lakosság!

 

A sertéspestis terjedésének és felszámolásának érdekében Dr. Bognár Lajos országos főállatorvos előírta a megyében lévő sertéstelepek összeírását (cenzus), melyre 2022. augusztus 1.- november 30. közötti időszakban kerül sor. Az összeírást állatorvosok végzik. Munkájuk hatékonyságának érdekében kérem a Tisztelt Állattartókat, hogy amennyiben sertést tartanak (akár csak 1 db-t is), azt

2022. szeptember 30. napjáig

a Tapolcai Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és
Állategészségügyi Osztálya felé jelezni szíveskedjenek!

A bejelentést követően az állatorvosok 2022. szeptember - november hónapokban felkeresik Önöket, és az összeírás mellett hatósági járványvédelmi tájékoztatást is adnak.

Az összeírás célja: olyan adatbázis létrehozása, ami a betegség megjelenése esetén segíti a hatékony védekezést és lehetővé teszi a felszámolásra kerülő állatok kártalanítását, továbbá eleget tesz az uniós előírásoknak, ezzel biztosítva a magyar sertések és sertéstermékek forgalmazását Európában.

A sertéstartásra vonatkozó bejelentéskor az alábbi adatokat kérjük: állattartó neve és címe, egyéb elérhetősége (telefon, e-mail cím)

A bejelentéseket az alábbi elérhetőségeken várjuk:

Személyesen, postai úton: Tapolcai Járási Hivatal Tapolca, Hősök tere 11. vagy

Telefonon: 87/795-025,   vagy

E-mailen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tapolcai Járási Hivatal

Találatok: 132
DMC Firewall is a Joomla Security extension!