Szigligeti Polgárőr Egyesület

 

Polgárőrség SzigligetPolgárőrság Szigliget

 

SZÓRÓLAPUNK

 

Az Egyesület 2003. május 20-án alakult meg Kertész Márton vezetésével a szigligeti Önkormányzat kezdeményezésére. A megalakulást, hasonlóan a többi polgárőr egyesületekhez az egyre növekvő bűnelkövetések száma tette indokolttá. 2005-2009-ig Szabó Tibor irányította az egyesület munkáját. Jelenleg Pupos Ferenc a szigligeti polgárőrség vezetője.
Tevékenységünk fő célja a közrend és a közbiztonság erősítését célzó figyelő-jelző szolgálat a község területén. Feladataink többek között a bűncselekmények megelőzése a bűnelkövetési alkalmak csökkentése, a lakosság biztonság érzetének növelése. Megalakuláskor a létszám 26 jelenlegi taglétszámunk 24 fő. Az egyesület saját gépkocsival rendelkezik, melyet támogatásokból vásárolt. A járőrözések során figyelemmel kísérjük az ingatlanok és egyéb értékek biztonságát. Észrevételeinket indokolt esetekben jelezzük a hatóságoknak.
PolgárőrségA Rendőrséggel közös szolgálatokban is részt veszünk, ahol segítjük a baleset megelőzési munkájukat. Talán munkánk eredményességét is igazolja, hogy elmondhatjuk településünkön évről évre csökkent a bűncselekmények száma. A közfeladatokon belül rendszeresen részt veszünk az Önkormányzat és civilszervezetek által szervezett rendezvények biztonsági feladatainak ellátásában. Ellátjuk a fesztiválok, sport és egyéb rendezvények helyszínén a gépjármú forgalom irányítását. Szervezetünk tagja az Országos Polgárőr Egyesületnek melynek a programjaiban és akcióikban feladatokat látunk el.

Tagjaink önkéntesen, szabadidejüket nem kímélve fáradoznak azon, hogy lakóhelyünk biztonságát megőrizzék, és környezetünk szépségét megóvják gyermekeink és az idelátogatók számára.


Várjuk azok jelentkezését, akik lehetőségeikhez mérten támogatni
tudnák egyesületünk munkáját.

Számlaszám: 72800054-15523851

Jelmondatunk: AZ ÓVATOSSÁG BIZTONSÁGOT JELENT!

Köszönjük a segítségét mindazoknak a magánszemélyeknek és vállalkozásoknak, akik az elmúlt években valamilyen módon támogatták egyesületünket.

 

Polgárőr Egyesület Szigliget
8264 Szigliget, Kossuth u.54.
Tel:06-20-2043757

Pupos Ferenc
elnök

Találatok: 5039
DMC Firewall is a Joomla Security extension!