Pétanque szakosztály

Így kezdődött...
 
Tavasszal a szigligeti diákok az iskola történetében először, pétanque sportágban is indultak a „Diákolimpián”, amit megnyertek. Ez adta az indíttatást ahhoz, hogy komolyabban foglalkozzunk a náluk még sokak által ismeretlen sporttal.
A gyermekek aztán több kupán is elindultak a nyár folyamán, ami már a szülők kíváncsiságát is felkeltette. Elkezdődtek a beszélgetések, ötletelések, tervezgetések. Majd a végeredmény az lett, hogy október 5-én 15 fővel megalakultunk, mint Balaton Sportegyesület Szigliget Pétanque Szakosztálya. Polgármesterünk, Balassa Balázs támogatásával, egy héten belül mindenkinek készlete lett és indulhatott a pétanque-val való ismerkedés. Helyszíne az iskola mögött és foci pálya mellett lévő eddig parkolásra és rendezvények lebonyolítására használt terület lett. Október közepén már egy újra kavicsozott és világítással ellátott rész is rendelkezésünkre állt.
Az edzések gyermekeknek csütörtökön 16 órától, míg a felnőtteknek 17 órától kezdődnek, de bárki bármikor használhatja a területet a játékra. A szakosztály megalakulása óta a településen egyre többen próbálták ki a „golyók dobálását” és csatlakoztak lelkes közösségünkhöz.
Hagyományteremtő szándékkal több versenyt is elindítunk a nyár folyamán.

 

A BSE Szigliget Pétanque Szakosztályának tagjai:

Felnőtt játékosok: Ifjúsági játékosok:
Barkó Tamás Dóczi Anna
Bubori Sándor Falati Kitti
Bencze István Lovász Anna
Benczéné Jabronka Éva Medve Viola
File István Monteiro Giovana
File Istvánné Gerencsér Zsuzsanna Széplábi Zsófia
Halápi János Varga Attila
Havasi Rita  
Horváth Béla  
Kovács Andrea  
Medve János  
Nagy Béla  
Nagyné Kovács Csilla  
Nagy Csaba  
Pálmai Bence  
Rédei Zsolt  
Széplábi Kornél  
Széplábiné Fodor Alexandra Szakosztályvezető:
Török Rita Havasi Rita

 

 

Események:

XII. Farsang Kupa - Az első igazi megmérettetésre 2017. január 21-22-én Sitkén került sor. Nagy lelkesedéssel indultunk a XII. Farsang Kupára. A szigligeti résztvevők: Monteiro Giovana, File István, Filéné Gerencsér Zsuzsanna, Halápi János, Széplábi Zsófia, Széplábi Kornél, Széplábiné Fodor Alexandra, Rédei Zsolt, Pálmai Bence, Nagy Csaba, Havasi Rita. A két napos verseny igazi eredményeket hozott számunkra, melyek újabb motivációt adtak a tavaszi felkészüléshez.
Eredmények: lsd jegyzőkönyv.

XX. Frankofón Kupa
Itt a tavasz, ezzel elindult a pétanque szezon is. Első versenyünk az idényből Pécsett, a Tettyén volt.
Eredmények: lsd jegyzőkönyv.

Találatok: 208
Our website is protected by DMC Firewall!