Tájékoztató

 

Kedves Szigligetiek, lassan újra indul a szakorvosi ellátás is. A szakrendelők korlátozott számban, óránként négy beteget láthatnak el. Beutaló, egyeztetés a szakorvossal szükséges, ezért kérjük, továbbra is ilyen fegyelmezetten viseljék a nehéz helyzetet.
Szakorvosi vizsgálatra csak a szigligeti állandó lakcímmel és tapolcai járási praxisba bejelentkezetteket fogadnak, kivéve a baleseti ellátásokat. A sürgősségi ambulanciára orvosi beutalóval, vagy a mentőszolgálat segitségével lehet menni.
A háziorvosi rendelőben az ellátás továbbra is szokásos időben, telefonos időpontegyeztetés alapján történik.
Időpontkérés a 87/461068 számon lehetséges.
Kérjük maszkot, kesztyűt viseljenek!

Szigliget, 2020. május 17. 16:39

dr.Karasszon Diána

 

Kedves Pácienseink!

Tegnap új eljárásrend jelent meg.
Ezek szerint sürgős esetben már bizonyos szakrendeléseket igénybe lehet venni.
A háziorvosi ellátás rendje nem változik!!
Továbbra is telefonos egyeztetés alapján döntjük el, hogy szükséges-e személyes találkozás.
A rendelőbe időpontra, maszkban, kesztyűben kell jönni.
Bizonyos szakorvosi ellátások előtt Covid teszt az előírás, erről egyelőre semmit nem tudunk.
A vírus itt van, a járványveszély fennáll.
Kérjük további türelmüket, köszönjük a fegyelmezett együttműködést!!

Szigliget, 2020. május 3. 9:08

Dr. Karasszon Diana

 

Sajtóközlemény

 

Hat település (Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonrendes, Nemesgulács és Szigliget) polgármestere közös közleményt adott ki a május 1-jei hosszú hétvégével kapcsolatban.
A hat település ingatlantulajdonosai tisztelettel kérnek minden, a településeken ingatlannal nem rendelkező kirándulót, hogy a hétvége ideje alatt ne látogassanak el településeikre. Az éríntett településeken a lakosság jelentős része vírusfertőzés által veszélyeztetett korosztályba tartozik. A nyaralóingatlanjaikba leköltözött tulajdonosok nagyrésze ugyancsak 65 évnél idősebb. Megállapítható, hogy a hat településen jelenleg több mint 4 ezer fő koronavírus által veszélyeztetett személy tartózkodik. Felelősséggel tartozunk értük, ezért hoztuk meg azokat az intézkedéseket, melyeket adott helyzetben szükségesnek találtunk.
Az érintett településeken lezártunk minden turisztikai célpontot.
Megtiltottuk a településeken áthaladó és a településeken belüli turistaútvonalak, tanösvények használatát.
A rendeletek alapján nem látogathatóak a strandok, kilátók, játszóterek, Szigligeti vár, kiállítóterek, hegyi turista útvonalak, valamint korlátoztuk a személyhajó kikötők használatát.
Közterületeken a csoportosulás tilos.
Sétálni, futni, kerékpározni csak kettesével lehet (kivételt jelentenek a családok). Ebben az esetben is kötelező a személyek közötti 1,5 méter távolság megtartása.
Kérünk minden kirándulót, hogy legyenek belátással a több mint 4 ezer veszélyeztetett emberre és ezen a hétvégén maradjanak otthon. A térség mindig is vendégszeretetéről volt híres, így amennyiben véget ér a vírushelyzet, továbbra is szívesen látjuk Önöket! Vigyázzanak Magukra, vigyázzunk egymásra!

Szigliget, 2020. április 28. 20:30

 

Tapasztalatok

Úgy látom, egyre többen hiszik azt, hogy Szigligeten biztonságban vannak és itt a „világtól távol” élhetik a mindennapjaikat.
Örömteli, hogy az utcákon jellemzően nem csoportosulnak, viszont a nyaralóingatlanokban messze nem ez a helyzet. Napközben és esténként is közös programokat szerveznek egy-egy nyaralóban. Több esetben is hangos zene mellett „buliznak”, mintha nem is lenne koronavírus járvány.
A teniszklubban és a kikötő környékén néha ugyancsak az volt az érzésem, mintha az ott tartózkodók nem vennék komolyan az előállt helyzetet.
Több egység is kinyitott és elvitelre biztosított ételt, fagyit. Ezek közül több helyen is szükségessé vált a szabályok pontosítása, amelyeknek betartását folyamatosan kontrollálom, és amennyiben szükséges szigorítani fogom a működésüket.
Továbbra is kérek mindenkit, tartsanak önmérsékletet, vegyék tudomásul, hogy veszélyhelyzet van. Szigliget lakossága, képviselő-testülete nyitott volt a nyaralótulajdonosok felé, de amennyiben szükséges, meghozom azokat a szigorító szabályozásokat, melyek eredményeképpen szűkülni fog az életterük.
Ne kelljen „büntetnem” a többséget azért, mert néhányan nem tartják be az együttélés szabályait.
Pillanatnyilag nincsen tudomásom arról, hogy Szigligeten kimutatott koronavírusos beteg lenne.
Kérem Önöket, dolgozzunk közösen azon, hogy ez a helyzet sokáig még így legyen!

Balassa Balázs
polgármester

Szigliget, 2020. április 20. 12:18

 

Felhívás!

A polgármesterek ismét lehetőséget kaptak arra, hogy a hétvégén szigorúbb korlátozásokat érvényesítsenek településükön.
Döntésem meghozatalakor figyelembe vettem a húsvéti ünnepek tapasztalatait.
A pénteki miniszterelnöki bejelentést követően végig gondoltam a lehetőségeinket és úgy döntöttem, hogy az addig meghozott intézkedések elegendőek. Én inkább arra fordítottam nagyobb hangsúlyt, hogy jelezzem a turisták számára, nincsen értelme ebben az időszakban Szigligetre jönni. Ezen kívül fontosnak tartottam, hogy az ingatlantulajdonosokat is önmérsékletre kérjem.
A húsvéti ünnepek alatt, annak ellenére, hogy nagyon jó volt az időjárás, nem tapasztaltunk a közterületeken csoportosulást. A nyaraló ingatlanok 2/3-ába lejöttek a tulajdonosok, mégis nyugalom volt a településen. Köszönöm a polgárőrségnek a rendszeres járőrözést. Komoly segítséget jelentett a közterületeken történő folyamatos jelenlétük.
A következő ajánlások, intézkedések, szabályozások maradnak Szigligeten a következő hétvégén is.
Továbbra is kérek mindenkit, hogy maradjanak ingatlanjaikon. Mivel mindenkinek van udvara, amennyiben levegőn szeretne lenni, ezt tegye meg a kerítésen belül. Azok, akik futni, sétálni szeretnének, tartsák be a jelen helyzetben elvárható együttélés szabályait. Futni, sétálni maximum 2 fő mehet együtt. Sétálás esetében kivételt jelenthet a család (szülők és gyermekek). Ezen tevékenységek közben tartsuk meg a 2 méter távolságot.
Minden olyan turisztikai attrakció zárva van, amiért érdemes lenne turistáknak Szigligetre jönni. Ezért továbbra is kérem Önöket, most saját és az itt élők biztonsága érdekében maradjanak otthon.
Az önkormányzatnál nincsen személyes ügyintézés. Az óvoda és a könyvtár zárva tart.
Jelenleg nem látogatható a Vár, az Óvár, a strand, kiállítóterek, a kikötőben tartózkodók számát is korlátoztuk. A kikötőt csak horgászok használhatják. Az egy időben a személyhajó kikötőben tartózkodó horgászok száma 6 fő.
Nem szabad használni a játszótereket, a sportpályákon is csak maximum 2 fő tartózkodhat. Itt is kivételt tettünk a szűkebb család tekintetében.
Köszönöm a partnerségüket!

Balassa Balázs
polgármester

Szigliget, 2020. április 17. 6:52

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!