Tisztelt Szigligetiek!

Tisztelt Szigligetiek!

A koronavírus terjedése miatt november 9-én a kormány újabb intézkedéseket jelentett be. Ezek a következők:
- Minden gyülekezés tilos.
- Bezárnak az éttermek, csak házhoz szállítás lehetséges, de az üzemi éttermek nyitva tarthatnak.
- Az üzletek és a fodrászatok és az egyéb kisipari szolgáltatások este 7-kor be kell zárjanak.
- A szállodák turistákat nem fogadhatnak, csak üzleti utazókat.
- Általános rendezvénytilalmat rendelnek el.
- Családi összejöveteleken, magánrendezvényeken csak 10-10 fő vehet részt.
- Esküvőket csak lakodalom nélkül lehet megtartani. Az egyházi és polgári szertartásokon csak a lebonyolításban részt vevők, illetve a családtagok közül a szülők, a testvérek és a tanúk vehetnek részt.
- Temetéseket legfeljebb 50 fővel tarthatnak.
- A sportrendezvényeket csak zárt kapuk mögött lehet megrendezni. Szabadtéren az egyéni sportolást engedik, azonban az amatőr csapatsport tilos.
- A szabadidős létesítményeket, fittnesstermeket, fedett uszodákat, színházakat, múzeumokat, állatkerteket be kell zárni.
- A felsőoktatás csak online formában működhet, és bezárnak a felsőoktatási kollégiumok is. A középiskolákban 8. osztály fölött digitális oktatásra térnek át. A bölcsődék, óvodák és általános iskolák a 14 év alattiak számára nyitva maradnak.

Nyomatékosan kérek minden lakost, hogy tartsák be ezeket a rendelkezéseket, hogy a helyi szintű védekezés is sikeres lehessen! Amennyiben bárminemű, a járványból fakadó segítségre lenne szükségük, kérem keressék meg az önkormányzatot, amennyiben módunkban áll, segítünk!

Balassa Dániel
polgármester

Tájékoztatás ügyfélfogadás szüneteltetéséről

Tájékoztató

 

Kedves Szigligetiek, lassan újra indul a szakorvosi ellátás is. A szakrendelők korlátozott számban, óránként négy beteget láthatnak el. Beutaló, egyeztetés a szakorvossal szükséges, ezért kérjük, továbbra is ilyen fegyelmezetten viseljék a nehéz helyzetet.
Szakorvosi vizsgálatra csak a szigligeti állandó lakcímmel és tapolcai járási praxisba bejelentkezetteket fogadnak, kivéve a baleseti ellátásokat. A sürgősségi ambulanciára orvosi beutalóval, vagy a mentőszolgálat segitségével lehet menni.
A háziorvosi rendelőben az ellátás továbbra is szokásos időben, telefonos időpontegyeztetés alapján történik.
Időpontkérés a 87/461068 számon lehetséges.
Kérjük maszkot, kesztyűt viseljenek!

Szigliget, 2020. május 17. 16:39

dr.Karasszon Diána

 

Kedves Pácienseink!

Tegnap új eljárásrend jelent meg.
Ezek szerint sürgős esetben már bizonyos szakrendeléseket igénybe lehet venni.
A háziorvosi ellátás rendje nem változik!!
Továbbra is telefonos egyeztetés alapján döntjük el, hogy szükséges-e személyes találkozás.
A rendelőbe időpontra, maszkban, kesztyűben kell jönni.
Bizonyos szakorvosi ellátások előtt Covid teszt az előírás, erről egyelőre semmit nem tudunk.
A vírus itt van, a járványveszély fennáll.
Kérjük további türelmüket, köszönjük a fegyelmezett együttműködést!!

Szigliget, 2020. május 3. 9:08

Dr. Karasszon Diana

 

Sajtóközlemény

 

Hat település (Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonrendes, Nemesgulács és Szigliget) polgármestere közös közleményt adott ki a május 1-jei hosszú hétvégével kapcsolatban.
A hat település ingatlantulajdonosai tisztelettel kérnek minden, a településeken ingatlannal nem rendelkező kirándulót, hogy a hétvége ideje alatt ne látogassanak el településeikre. Az éríntett településeken a lakosság jelentős része vírusfertőzés által veszélyeztetett korosztályba tartozik. A nyaralóingatlanjaikba leköltözött tulajdonosok nagyrésze ugyancsak 65 évnél idősebb. Megállapítható, hogy a hat településen jelenleg több mint 4 ezer fő koronavírus által veszélyeztetett személy tartózkodik. Felelősséggel tartozunk értük, ezért hoztuk meg azokat az intézkedéseket, melyeket adott helyzetben szükségesnek találtunk.
Az érintett településeken lezártunk minden turisztikai célpontot.
Megtiltottuk a településeken áthaladó és a településeken belüli turistaútvonalak, tanösvények használatát.
A rendeletek alapján nem látogathatóak a strandok, kilátók, játszóterek, Szigligeti vár, kiállítóterek, hegyi turista útvonalak, valamint korlátoztuk a személyhajó kikötők használatát.
Közterületeken a csoportosulás tilos.
Sétálni, futni, kerékpározni csak kettesével lehet (kivételt jelentenek a családok). Ebben az esetben is kötelező a személyek közötti 1,5 méter távolság megtartása.
Kérünk minden kirándulót, hogy legyenek belátással a több mint 4 ezer veszélyeztetett emberre és ezen a hétvégén maradjanak otthon. A térség mindig is vendégszeretetéről volt híres, így amennyiben véget ér a vírushelyzet, továbbra is szívesen látjuk Önöket! Vigyázzanak Magukra, vigyázzunk egymásra!

Szigliget, 2020. április 28. 20:30

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd